Groep 6b/7/8

Welkom in groep 6b /7 /8

In groep 6b /7 /8 zitten 10 kinderen. De gehele week krijgt deze groep les van meester Leon. Groep 6b sluit ook nog wel eens aan bij groep 5/6a om samen taal, spelling en zaakvakken te doen. 6a komt juist soms bij ons in de klas voor de rekenuitleg.

Groep 6 /7 /8 werkt  met een weektaak. Dit vraagt zelfstandigheid en geeft de kinderen ook vrijheid in het plannen van hun werk. Hierin worden de kinderen natuurlijk begeleid. Iedere dag staan vakken als spelling, taal, lezen en rekenen op het programma. Behalve uit onze boeken en schriften werken we ook allemaal op onze eigen laptops. Daar zijn we heel trots op. Op de laptop doen we o.a. Rekentuin, Taalzee, Bloon en Nieuwsbegrip. Ook kunnen we natuurlijk leuke verhalen typen en bijv. met ons werkstuk bezig.

Op de middagen zijn groep 3,4 en groep 5,6 en groep 7,8 vaak samen aan het werk. Er worden dan vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, Engels, verkeer en muziek gegeven. Op de vrijdag gaan we naar gym, samen met groepen  5, 6, 7 en 8. We gaan daar op de fiets naartoe.

Vorig schooljaar hebben alle leerkrachten hun Kanjercertificaat gehaald. We krijgen vanaf begin dit schooljaar Kanjerlessen. De Kanjerregels zijn: We vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom gezellig een keer kijken!

Groeten van groep 6/7/8 en Meester Leon