Welkom in groep 6/7!

In groep 6/7 zitten 18 kinderen. De hele week krijgt deze groep les van meester Leon. Op dinsdag en donderdag sluit groep 6 echter aan bij groep 5 (bij juf Jennifer en juf Annelies).

Groep 6/7 werkt met een weektaak. Dit vraagt zelfstandigheid en geeft de kinderen ook vrijheid in het plannen van hun werk. Hierin worden de kinderen natuurlijk begeleid. Iedere dag staan vakken als spelling, taal, lezen en rekenen op het programma. Behalve uit onze boeken en schriften werken we ook allemaal op onze eigen laptops. Daar zijn we heel trots op. Op de laptop doen we o.a. Rekentuin, Taalzee, Spellingoefenen.nl en Nieuwsbegrip. Ook kunnen we natuurlijk leuke verhalen typen en bijv. met ons werkstuk bezig.

Op de middagen van dinsdag en donderdag zijn groep 3,4 en groep 5,6 en groep 7,8 vaak samen aan het werk. Er worden dan vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, Engels, verkeer en muziek gegeven. Op woensdagen gymmen we in de gymzaal bij School B. Juf Annelies en de kinderen van groep 4/5 gaan dan ook mee. We gaan hier op de fiets naartoe. Op vrijdagmiddag zijn we voornamelijk creatief bezig met handvaardigheid, muziek, techniek of drama.

Bij ons op school hebben alle leerkrachten hun Kanjercertificaat gehaald. We doen daarom iedere week kanjerlessen en kanjeractiviteiten. De Kanjerregels zijn: We vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand blijft zielig.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom gezellig een keer kijken!

Groeten van groep 6/7 en meester Leon