Groep 5/6a

Welkom in groep 5 / 6a

In groep 5 / 6a zitten 14 kinderen. Op maandag en dinsdag geeft juf Nina ons les. Op woensdag, donderdag en vrijdag geeft juf Annelies ons les. Groep 6 krijgt ook nog rekeninstructie van Meester Leon.

Groep 5 werkt  met een weektaak. Deze wordt in het begin vooral gebruikt als dagtaak. We kunnen dus goed zien wat we deze dag moeten doen. In groep 6 gaan we al meer zelfstandiger werken met de weektaak. Elke middag lezen we 30 min. Een grote groep is aan het Estafette lezen en een aantal lln. mogen stillezen. Dit jaar gaan ook een aantal leerlingen de kleuters voorlezen. Zo wordt er op verschillende niveaus gelezen. Ook bij andere vakken zoals rekenen en spelling wordt veel rekening gehouden met niveauverschillen.

Ook hebben we allemaal onze eigen laptop. Daar zijn we heel trots op. Op de laptop doen we o.a. Rekentuin, Taalzee, Bloon. Ook kunnen we natuurlijk leuke verhalen typen en bijv. met ons werkstuk bezig.

Op de middagen zijn groep 3,4 en groep 5,6 en groep 7,8 vaak samen aan het werk. Er worden dan vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, Engels, verkeer en muziek gegeven. Op de vrijdag gaan we naar gym, samen met groep 6/7/8. We gaan daar op de fiets naar toe.

Vorig schooljaar hebben alle leerkrachten hun Kanjercertificaat gehaald. We krijgen van af begin dit schooljaar Kanjerlessen. De Kanjerregels zijn: We vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom gezellig een keer kijken!

Groeten van groep 5 en 6a en juf Nina en juf Annelies