Dit schooljaar (2018/2019) zitten er 14 kinderen in groep 3.

Op maandag en dinsdag staat juf Francina voor de klas, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Nina.

We werken met de methode Veilig leren lezen-Kim (de nieuwste versie). Daarbij schrijven in werkboekjes en in een schrift en voor schrijven gebruiken we Pennenstreken, eerst de blokletters, later in het jaar ook de schrijfletters. Op de laptop gebruiken we de software van VLL en Taalzee.

Na de pauze is het tijd voor woordenschat en daarna gaan we rekenen. We werken daarbij uit Pluspunt. Dit is ook een nieuwe methode. We werken in opdrachtenboeken en daarnaast ook op de laptop. We doen veel rekenspellen met behulp van de methode Met Sprongen Vooruit. Naast Pluspunt digitaal, gebruiken we ook nog voor het automatiseren van de sommen Rekentuin.

‘s Middags komt 2 keer per week groep 4 bij ons. Dan doen we zaakvakken, Engels en creatief schrijven. Verder doen we alleen met groep 3 in de middag de Kanjertraining, tekenen en handvaardigheid en 1 keer per week gymmen we. We gaan lopend naar gym. We gymmen in het gymlokaal dat staat bij School B.

Maak gerust een afspraak om eens bij ons in groep 3 te kijken!

Vriendelijke groeten Juf Francina en juf Nina