Onze school werkt met de volgende methoden:

Groep 1 en 2 werken met de methode Schatkist.
Groep 3 werkt met de KIM-versie van Veilig Leren Lezen.

We gebruiken verder op school de volgende methoden:

• Taal: Taalactief. Taalzee wordt ingezet als ondersteuning. Dit is een digitaal taalprogramma.
  • Spelling: Staal en methodiek José Schraven. Ter ondersteuning wordt Spellingoefenen.nl ingezet, dit is een digitaal programma.
  • Technisch lezen: Connect lezen en Estafette en stillezen. 1x per 6 weken worden er boeken geleend uit de bibliotheek.
  • Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip XL. Ter ondersteuning werken de kinderen hierbij in een digitale omgeving om teksten te oefenen en woordenschat uit te breiden.
  • Rekenen: Rekenrijk met ondersteuning van Rekentuin en Met Sprongen Vooruit.  De pluskinderen werken daarnaast met Math. Rekentuin en Math zijn digitale rekenprogramma’s. Groep 3 werkt met de methode Pluspunt.
  • Aardrijkskunde: Land in zicht
  • Geschiedenis: Tijd van zaken
  • Natuur: Leefwereld en De Buitendienst. Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van schooltelevisie.
  • Zaakvakken groep 3/4: de Zaken
  • Verkeer: Pakketten van Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast wordt de methode Verkeerskunsten gebruikt.
  • Muziek: Eigenwijs digitaal.
  • Engels: Take it Easy (groep 1 tot en met 8).
  • Sociaal-emotionele vorming: Kanjertraining.
  • Media wijsheid: Nationaal Media Paspoort.

Naast genoemde digitale programma’s wordt Gynzy gebruikt. De kinderen werken met tools die aansluiten bij onze lessen.